Ковачевић: Позицију у власти искористити да живот свих људи буде бољи

23.01.2020 Актуелно

 

– Модел који ми нудимо је модел да у оном домену у којем можемо постићи компромис свих у БиХ, дјелујемо експедитивно и у пуном капацитету, а у корист свих наших грађана – рекао је Ковачевић за портал Преокрет.

На питање каква је суштинска разлика за српски народ у БиХ да документ Програм реформи није АНП, Ковачевић, који је савјетник за унутрашњу политику српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, рекао је да је СНСД грађанима у предизборној кампањи обећао да неће пристати на АНП, као ни на један нови корак према чланству у НАТО-у, и то је испоштовано.

Он је појаснио да усвојени документ није АНП, не активира МАП и не приближава БиХ НАТО-у.

Ковачевић је поновио да се потписан документ односи искључиво на сарадњу, а никако, па ни прикривено, на било какав процес који може окончати чланством, те да су то потврдили и из самог НАТО-а.

– То што је неко политичком уцјеном, која је по нашем мишљењу дефинитивно завршила неуспјешно, одгодио формирање власти за више од годину дана најлошија је могућа порука за све у БиХ. Ово је земља у којој свако свакога увијек може за нешто уцјењивати и уколико се то прихвати као принцип дјеловања онда се овдје неће моћи направити ниједан потез напријед – нагласио је Ковачевић.

Оно што још више забрињава, рекао је он, јесте чињеница да је СДА очигледно задржала тај модел понашања и послије формирања Савјета министара.

– Сигурно је да ми на такву неозбиљност, аматеризам и подмуклост нећемо одговорити онако како они прижељкују – поручио је Ковачевић.

Архива