Радмановић: Ван европске приче остаје једино БиХ

24.01.2020 Актуелно

Он је оцијенио да ће у току ове године бити отворени преговори о чланству у ЕУ са Албанијом и Сјеверном Македонијом и да ће онда једино БиХ остати ван европске приче.

– Остаје то да сви причамо како ћемо у Европу, а нико ништа озбиљно не ради – рекао је Радмановић за сарајевско „Ослобођење“.

Према његовим ријечима, сви из Европе причају како хоће да прихвате БиХ, а ништа не раде, јер се и њима свиђа овако.

– Тврдим да смо направили озбиљније искораке од странаца који нам као помажу – рекао је Радмановић и нагласио да у БиХ нема снаге да се каже странцима „да се макну“.

Радмановић не вјерује да ће БиХ за пет година бити у НАТО-у, јер није ни у Акционом плану за чланство /МАП/.

Он напомиње да је свима јасно да трећина становништва и половина територије БиХ неће у НАТО, док се ни Алијанси не жури.

Говорећи о кадровским питањима, Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а, истиче да не вјерује да ће се одустати од тога да министар за избјеглице и расељена лица у Савјету министара буде Млађен Божовић.

Он напомиње да постоје услови и за мјесто потпредсједника Федерације БиХ, јер у СДА тврде да СНСД тражи ту позицију због могућности блокада одређених процеса.

Радмановић каже да је једино СНСД заинтересован да се формира власт, јер су други већ у власти. „Само они могу блокирати јер њих не занима промјена“, додао је он.

Он каже да формирање власти у ФБиХ блокирају СДА и ХДЗ јер не могу да се договоре.

Архива