Додик: Вратити се изворном Дејтону

20.01.2020 Актуелно

 

Додик је истакао да све што су урадили високи представници мора да буде враћено у оквир Устава, док у противном о судбини БиХ треба да „брину они који је желе овакву каква јесте“.

– Све оно што су радили високи представници у погледу кршења Дејтонског мировног споразума неће бити одрживо што мора да зна и међународна заједница. Нека предузимају шта хоће, а ми ћемо предузимати оно што мислимо да треба. Све што су урадили високи представници мора да буде враћено у уставни оквир – рекао је новинарима Додик.

Он је поновио да је Ешдаун својевремено дошао у БиХ, са намјером да лобира за муслиманску страну и да је добро што сада на видјело излазе документи о његовим нечасним радњама.

– Он је био злотвор који је злоупотријебио међународно право. Да је било правде и права одговарао би за кршење међународног права, као и права једног народа. Ово само потврђује да смо били у праву када смо му се супроставили и што тражимо да његове одлуке морају бити поништене. Овај процес не смије престати и морамо се окупити око овога – истакао је Додик.

Он је подсјетио да је Ешдаун, док је боравио у БиХ, купио кућу од муслиманског генерала за 100.000 КМ, а када је одлазио продао је за два милиона КМ.

– Овдје је ријеч о класичној корупцији и плаћању за услуге које је Ешдаун чинио у БиХ – оцијенио је Додик.

Архива