Додик: Нећемо се мијешати у дешавања у СП

24.01.2020 Актуелно

 

– Све партије имају унутрашњу динамику, па и СП. Ова партија остаје наш коалициони партнер и то није спорно, а све што су процеси посматрамо као унутрашњу ствар партије и немамо се намјеру мијешати, нити подстицати. У сваком случају посматраћемо и видјети на који начин ће се тај процес одвијати – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он каже да му је жао што се то дешава у СП-у и у ДНС-у и да нема мјеста спекулацијама да је СНСД укључен у то.

– СП и ДНС су наши дугогодишњи коалициони партнери. Очигледно да политичка динамика доводи до одређених турбуленција и процеса у партијама и ја не могу тиме да управљам. Волио бих да СП ријеши унутрашње односе, јер је ријеч о коалиционом партнеру са којим СНСД има дугогодишњу сарадњу – додао је Додик.

Он је истакао да је за СНСД важно колико је народних посланика из које партије, јер се на бази тога моделира структура учешћа у власти.

– Огроман смо напор уложили да одржимо ДНС и Демос у структури власти. СНСД је смањио учеће у власти са 75 на 58 одсто само зато што смо хтјели да окупимо и задржимо све. То је наш однос према свима и волио бих да имамо стабилне коалиционе партнере – закључио је Додик.

Архива