Жунић: Црнадак не поштује народ Српске

01.11.2019 Актуелно

Жунић је изнио овакву оцјену осврћући се на сазнања „Гласа Српске“ да је Министарство на чијем је челу Црнадак сачинило план рада за 2020. годину у коме се наводи да ће бити укључено у активирање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/, иако је Српска званично против тога.

– Српска је у Народној скупштини усвојила наведену резолуцију која је обавеза за све републичке представнике у заједничким институцијама. Дакле, јасно је да господа Црнадак, па и /лидер СДС-а и министар у техничком мандату Мирко/Шаровић, који је изјављивао да не поштује одлуке Народне скупштине, имају потпуно други план. То може само ићи у правцу неког договора са СДА и плана да нелегално и даље остану у фотељама које су заузели – рекао је Жунић Срни.

Он је испред власти Српске поручио да ниједна одлука у Сарајеву неће бити спроведена мимо оних које је донио републички парламент.

Жунић је поручио Црнатку да је званично посланик, критикујући га због непојављивања у Народној скупштини.

– Био је на засједањима само два пута. Умјесто да присуствује, путује по Монаку и бави се потпуно другим пословима. Његова је обавеза да присуствује сједницама и да као посланик поштује одлуке Народне скупштине – закључио је Жунић.

„Глас Српске“ данас пише да министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак не мари за војну неутралност, те да у прилог томе говори чињеница да је Министарство иностраних послова у техничком мандату сачинило план рада за 2020. годину у којем се наводи да ће бити укључено у активирање МАП-а иако је Република Српска званично против тога.

 

Архива