Ковачевић: СНСД поштује ставове институција Српске, опозиција их погазила

29.11.2019 Актуелно

Ковачевић је подсјетио да се ставови заједничких институција БиХ доносе консензусом представника ентитета и конститутивних народа, а да су за представнике Републике Српске у постизању тог консензуса увијек били и биће обавезујући ставови званичних институција Српске.

– То је увијек тако било за све представнике СНСД-а у заједничким институцијама БиХ и тако ће увијек бити, за разлику од представника опозиције који су у потпуности игнорисали ставове и закључке Народне скупштине и Владе Републике Српске, па чак отворено и недвосмислено говорили да њима неће Српска говорити шта ће они да раде у, како су вољели да кажу, државним институцијама – рекао је Ковачевић Срни.

Он је оцијенио да је вријеме опозиције прошло и да је то разлог због чега они данас на тако директан начин испољавају своје фрустрације и потпуно лажно фабрикују нападе на представнике СНСД-а који су избор грађана Српске.

– Очигледно је да је опозиција у Репубчици Српској потпуно изгубљена и да константно лута између два страха – од тога шта ће им рећи странци и да ли ће сносити посљедице и од представника власти Српске, односно представника већинске воље српског народа и грађана Републике Српске – нагласио је Ковачевић.

Из тог разлога, додао је он, опозиција није смјела бити у сали Народне скупштине Републике Српске када је усвајана резолуција о проглашењу војне неутралности.

– Касније су, када смо ми успјели да направимо договор на нивоу БиХ који је у потпуности у складу са том резолуцијом, нас оптуживали да је прекршена резолуција за коју они нису смјели ни гласати. Тако се понаша само неодговорна, ријалити и таблоид опозиција какву тренутно нажалост има Република Српска. Вријеме да се престанемо обазирати на такве ствари и да радимо оно за шта су нас грађани бирали – рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, добра је прилика да доласком Зорана Тегелтије и кадра СНСД-а и владајуће коалиције у Савјет министара та институција коначно буде враћена у њене уставне оквире, те да почне да се бави јединим чиме треба да се бави – економијом.

– Такође, морамо да се фокусирамо на ствари које су за нас из СНСД-а битне, а то је да ћемо у наредној години имати више од милијарду КМ инвестиција у разним областима у Српској, да се морамо посветити дигитализацији, реформи високог образовања и многим другим стварима које су важне за живот грађана – рекао је Ковачевић.

Архива