Програм реформи није АНП већ документ који предвиђа реформе

21.11.2019 Актуелно

– Он је прилично рестриктиван у односу на неке документе који су раније на том плану били формулисани. Никада нисмо спорили да треба да постоје планови сарадње и реформе које ће на јачању безбједносних капацитета постојати у оквиру тог контекста заједно са НАТО-ом – изјавила је Цвијановићева.

Она је оцијенила да Програм реформи може да БиХ води тим путем, те поновила да не стоји опозициона прича да је то АНП и да ће се десити активација МАП-а, као акционог плана за чланство у НАТО.

– Имате у Федерацији да нападају лидера СДА Бакира Изетбеговића да је капитулирао пред Милорадом Додиком. Овамо нападају Додика да уводи Српску и БиХ у НАТО… Овдје је битно да та сарадња постоји, иако смо, нажалост, изгубили годину дана због неформирања власти на нивоу БиХ. Све је апсолутно могло да се деси прије годину и да имамо нове и свјеже структуре власти које могу преузимати обавезе, наступати кредибилно и радити свој посао – рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је до сада само Српска функционисала јер је у децембру прошле године успоставила власт и спровела изборне резултате.

– И даље чекамо Федерацију, а још увијек и нови сазив Савјета министара – рекла је Цвијановићева.

Архива