Додик: Срби имају Републику Српску и своје институције

25.11.2019 Актуелно

– Српски народ има вољу за својом Републиком која има границу према Хрватској и привремену границу према Србији – рекао је Додик новинарима у Кришковцима код Лакташа.

Поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да ништа у БиХ није само српско осим назива Република Српска, Додик је рекао да Изетбеговић „може само да се заноси“.

– У Бањалуци су институције које су под управом српског народа. Не желимо тиме да пошаљемо поруку Бошњацима да нису добродошли, али то је чињеница – истакао је Додик.

Он је навео да разумије фрустрацију бошњачких политичара јер у Федерацији БиХ имају власт само у кантону или два, а и у том ентитету дијеле је са хрватским народом.

– Тако је у Федерацији, док на нивоу БиХ морају да уважавају наше ставове – додао је Додик.

Говорећи о 25. новембру, који се у ФБиХ обиљежава као „дан државности БиХ“, Додик је поновио да њихове тврдње о овом датуму нису тачне.

– На засједању ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду нису већински учествовали. Они нису били у антифашистичком покрету, било је неколико интелектуалаца муслимана који су се изјашњавали као Срби и Хрвати, али Бошњака није било и сада је то одједном њихов празник – рекао је Додик.

Архива