Вишковић у Мркоњић Граду: Охрабрити инвеститоре да улажу у Српску

02.10.2019 Актуелно

Фабрика Р-С Силикон Бјелајце, коју је посјетила са Вишковићем, значајна је за Мркоњић Град, казе Аничићева, не само због радника које запошљава, него и због финансијске подршке коју пружа у организацији значајних догађаја.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да је са Аничићевом разговарао о пројектима који су дијелом финансирани средствима Владе Српске и Србије.

 – Мркоњић Град је уређена локална заједница, па у њој нема већих проблема. Размотрена је могућност шта је значајно за реализацију, гдје треба помоћи. Ми ћемо свакако подржати те пројекте, а можда ће се отворити и неки нови пројекти. Сарађиваћемо и даље – каже Вишковић.

Вишковић је нагласио и значај фабрике Р-С Силикон не само за ову локалну заједницу, него и за Републику Српску.

 – Са руководством фабрике разговарали смо о томе како им Влада мозе помоћи да размишљају о проширењу капацитета – истакао је Вишковић.

Додаје да је руководство изразило спремност да се обрате Влади за изградњу производих погона са обновљивим изворима енергије – вјетро и соларних електрана.

– Спремни смо да прихватимо овакве инвеститоре, да их подржимо и охрабримо их да и дале улажу у Српској. Јер само са инвестицијама Република Српска може ићи напријед – закључио је предсједник Владе.

Архива