СНСД: Више младих да буде на изборним листама

16.10.2019 Актуелно

На састанку са Младим социјалдемократама Сарајевско-романијске регије о закључцима Главног одбора ове странке који се односе на младе, Пашалић им је поручио да припадају најјачој политичкој партији која води рачуна о младим људима.

– У закључцима је посебно дефинисан ваш статус за наредну годину дана, а ми очекујемо да се активирате и бавите политиком за неко опште добро, а не првенствено за лични интерес – истакао је Пашалић, који је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Он је нагласио да у сукобу генерација увијек побјеђују млађи, те поручио младим СНСД-а да они својим радом, трудом и залагањем треба да покажу да старији не могу без младих особа.

– Нека вам странка не буде једини пут за успјех, то је јако важно, јер се такве ствари често заврше лоше. Ви морате бити добри студенти, занатлије, радници, а првенствено људи, а ако сте уз све то у доброј странци, онда је то кључ успјеха – рекао је Пашалић.

Рајчевић, који је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, истакао је да је сврха вечерашњег неформалног састанка са младима СНСД-а из локалних заједница Сарајевско-романијске регије потреба да се чују њихова мишљења.

Он је подсјетио да је Главни одбор СНСД-а донио низ закључака, од којих се неки односе на младу популацију.

– У години која је прије изборне године битно је да што прије кренемо у теренске активности – рекао је Рајчевић, који је младима говорио и о реформама у областима које су у надлежности министарства на чијем је челу, у првом реду о реформи високог образовања.

Шеранић, који је министар здравља и социјалне заштите Српске, указао је младима на потребу да се образују, али и да стичу што више других вјештина које им могу добро користити у животу.

Шеранић је говорио и о пронаталитетној политици.

Предсједник Младих социјалдемократа Општинског одбора Пале Лука Цицовић рекао је да је циљ младих ове странке да покажу да су сложни и да промовишу ову странку, те Владу Републике Српске.

Он је поручио да млади СНСД-а могу да дају свој допринос, те да очекују од странке да буду више заступљени на кандидатским листама за одборнике на локалним изборима наредне године.

Архива