СНСД: Радојичић кандидат за градоначелника Бањалуке

22.10.2019 Актуелно

Додик је навео да има још времена до избора, али да се сада конципирају главни елементи могућих кретања у вези са кандидатуром, те истакао да Радојичић одлично обавља функцију градоначелника Бањалуке и да има његову, подршку предсједника Републике Српске и руководства партије.

– Овдје сам да сагледам организационо стање и све што је неопходно да бисмо се на најбољи начин припремили за локалне и све будуће изборе – рекао је Додик новинарима.

Он је нагласио да је бањалучки СНСД највећа градска организација те странке која је низ година добијала изборе, а и сада је веома мотивисана да побиједи и на предстојећим локалним изборима.

– Не очекујем никакве турбуленције унутар странке. Можемо да изађемо пред народ јер имамо шта да покажемо, без обзира на то што и други претендују на нешто у Бањалуци. Мислим да захвалност Бањалучана треба прије свега да припада СНСД-у, нашим коалиционим партнерима и свима који смо годинама улагали озбиљне напоре да овај град подигнемо на ниво на којем је данас – рекао је Додик.

Он је навео да ће на састанку упознати чланове Градског одбора и о ранијим закључцима Главног одбора, а настојаће се да то буде учињено у свим градским и општинским организацијама, да би били обавијештени о политикама СНСД-а и да за то буде обезбијеђена организациона подршка цијеле партије.

– Те активности су при крају и након окончања ћемо наше закључке предочити у Народној скупштини Републике Српске, да би заједно са онима који са нама дијеле исте вриједности били донесени и скупштински закључци – појаснио је Додик.

Према његовим ријечима, то је логичан низ активности који не оставља дилему о питањима као што су рад ОХР-а, његове незаконитости.

– Ићи ћемо са приједлогом да буду одбачена бонска овлаштења као превара, да не буде прихваћено ништа што је урађено на бази тих овлаштења и да се тражи нови разговор са Федерацијом БиХ, као једини Уставом дефинисаним саговорником Републике Српске за све реформе које могу и треба да буду спровођене у БиХ – навео је Додик.

Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Игор Радојичић рекао је да се данашња сједница одржава према закључцима Главног одбора и Извршног комитета СНСД-а да сви општински и градски одбори треба да одрже сједнице са задуженим активистима и информишу се о актуелним економским и политичким кретањима.

Он је навео да је за Бањалуку задужен предсједник СНСД-а и истакао да се Градска организација СНСД-а већ спрема за предстојеће локалне изборе.

– Ми смо се ове године у Градској организацији посветили унутрашњим организационим питањима. Завршен је процес дјелимичних унутарстраначких избора у скоро трећини мјесних одбора, а до краја године смо у фази реализовања плана ревидентирања и јачања унутарстраначке организације – навео је Радојичић.

Архива