Шпирић: Све лошији резултати БиХ због неформирања власти

29.10.2019 Актуелно

 

– Осим тога, имамо ситуацију у којој смо све даље од кандидатског статуса за ЕУ, а склони смо за то да оптужујемо друге и бјежимо од унутрашњег дијалога који је једини пут ка напретку свих нас који живимо у БиХ – рекао је Шпирић Срни.

Истичући да је формирање власти императив за економски напредак и положај БиХ на спољнополитичком плану, Шпирић је констатовао да то много боље виде пријатељи БиХ из иностранства.

Према његовим ријечима, у БиХ се ништа неће ријешити статусом-кво, нити ће бити могуће понудити било какво рјешење и за мигрантску кризу и економски развој.

– Представници свих пријатељских држава и међународних институција оцјењују да морамо формирати власт и кренути напријед, али то је ствар нашег унутрашњег договора. Све што сами договоримо боље је од инат-политике и ишчекивања да неко рјешење донесе извана – нагласио је Шпирић.

Наводећи да ће се само тако постићи економски циљеви и одговорити изазовима који су пред БиХ на њеном европском путу, Шпирић је рекао да се тек тада може очекивати да они који су спремни да економски подрже БиХ почну и да улажу.

– „Разговори окренутих леђа“ су довољни да нас одведу још дубље у кризу и појачају имиграционе процесе који ће, ако се наставе, БиХ све више претварати у празну љуштуру. Вријеме је да побиједимо инате и властите сујете – закључио је Шпирић.

Архива