Влада Српске обезбиједила још 2,5 милиона КМ за српско-руски центар

11.10.2019 Актуелно

 

Додик је послије разговора са Његовим преосвештенством епископом бањалучким Јефремом рекао новинарима да је примарна тема била изградња српско-руског центра у Бањалуци.

– Без обзира на то што изгледа да су тамо ствари конзервиране, веома се интензивно ради на припреми изградње. Материјал мора да буде јединствен од почетка до краја градње. То ће остати на управљање Бањалучкој епархији – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, на састанку је било ријечи и о томе обезбиједити динамику и за остале пројекте које реализују.

Додик је нагласио да је владика Јефрем оставио печат приликом изградње многих објеката и јачања Српске православне цркве код народа.

– Као човјек који то све подржава, сматрам да је Епархија бањалучка под вођством владике Јефрема једна од најуређенијих епархија у СПЦ – рекао је Додик.

Он је подсјетио да се у континуитету састаје са владиком Јефремом да би размијенили информације о стању у друштву и Цркви.

– Желим да изразим захвалност и задовољство због чињенице да преосвештени владика и његов тим веома предано раде на ономе што је и наш интерес, а то је изградња цркава, вртића и свега онога што је важно за Српску. Владика и његови људи су веома посвећени и важним друштвеним темама као што су образовање и многе друге. Разумијевање које постоји међу нама је веома важно да би се разумјела комплетна ситуација и положај Српске. Дијелимо многе заједничке вриједности у вези са тим – истакао је Додик.

Састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Његовим преосвештенством епископом бањалучким Јефремом одржан је у Владичанском двору.

.

Архива