Петровић побједу СНСД-а у Котор Варошу види као реалан циљ

11.10.2019 Актуелно

 

Теме састанка биле су актуелна политичка и економска ситуација у РС и БиХ, односи са коалиционим партнерима на локалном нивоу, те стање у которварошком СНСД-у и припреме за локалне изборе.

Састанак је одржан у складу са закључцима усвојеним на сједници Главног одбора СНСД-а одржаној 18. септембра 2019. године, а након што је Извршни комитет СНСД-а задужио све чланове Предсједништва СНСД-а да обиђу терен како би се упознали са страначком инфраструктуром и проблемима на локалу.

Петровић је упознао чланове Општинског одбора СНСД-а Kотор Варош са закључцима Главног одбора странке и економском и политичком ситуацијом у РС и БиХ. Такође, информисао их је и у вези са приједлогом политике повећања плата у РС који је припремила радна група СНСД-а, а који ће бити упућен Влади РС.

Једна од најзанимљивијих тема за которварошки СНСД били су односи на локалном нивоу са странкама које са СНСД-ом чине коалицију у Народној скупштини РС. Извршни комитет СНСД-а закључио је да треба почети разговоре на локалном нивоу са коалиционим партнерима ДНС-ом, СП-ом, Демосом, НДП-ом и Уједињеном Српском у вези са наступом на локалним изборима 2020. године.

Односи коалиционих партнера са републичког нивоа су већ годинама нарушени у Kотор Варошу, а криза је кулминирала на прошлим локалним изборима када СНСД, ДНС и СП нису успјели постићи договор о заједничком кандидату за начелника општине па су на крају наступили самостално што је искористио Савез за промјене и побиједио. ДНС је од тада прошао кроз турбуленције и из њега је настао и Демос, а изван власти су на локалном нивоу, коју предводе СДС и ПДП, остали СНСД, СП и Уједињена Српска.

Петровић је челницима которварошког СНСД-а рекао да је задовољан ситуацијом у Општинском одбору и да вјерују у људе у Kотор Варошу, те најавио да ће страначка централа пружити сву неопходну подршку како би била остварена побједа на локалним изборима, наводећи да је то опређељење исказано и недавним избором Раденка Бубића за члана Предсједништва СНСД-а. Kао добру полазну основу Петровић је навео прошлогодишње опште изборе на којима је СНСД по броју гласова био најјача странка у Kотор Варошу.

Он је најавио да ће свака два мјесеца одржавати састанке са Општинским одбором Kотор Варош како би што спремније дочекали октобар 2020. године када ће грађани бирати власт.

Архива