Додик: Палмер наставља праксу својих претходника

24.10.2019 Актуелно

– Метју Палмер пред Сенатом сигурно не би могао изговорити чувену реченицу, коју свједоци пред америчким правосуђем изговарају, а она каже – говорићу истину, само истину и ништа осим истине, а потом изговорити све што је изговорио – рекао је Додик Срни упитан да прокометарише свједочење Палмера пред америчким Сенатом гдје је изнио став да је „Милорад Додик главна препрека који блокира све што би довело до напретка“.

Српски члан Предсједништва БиХ је истакао да Палмерово свједочење пред Сенатом није истинито, јер да јесте он би морао да каже члановима Сената због чега САД или било ко други са стране морају да врше притисак да се формира власт, када је формирање власти након демократских избора уобичајена процедура у свакој држави.

– Да је само рекао истину због чега БиХ годину након избора нема власт, не вјерујем да би му ико у Сенату повјеровао да један човјек, један народ, једна Република може да буде препрека било чему, а најмање напретку. Напредак Републике Српске и БиХ, колико се напредак односи на Српску, у нашем је интересу, а не примарно у интересу САД, Русије, Турске или било које друге велесиле – поручио је Додик.

Ако Метју Палмер не жели да чује шта легално изабрани представници народа у БиХ говоре, нагласио је Додик, штета што он не слуша свог предсједника, који не тако давно, рече да будућност припада сувереним и независним нацијама, које штите своје грађане, поштују своје сусједе и разлике које сваку земљу чине посебном и јединственом.

– Ја не радим ништа више од овога што је рекао амерички предсједник Доналд Трамп – навео је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива