Додик: Иванић најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО

03.10.2019 Актуелно

Додик је рекао да је Иванић за Стратегију спољне политике гласао након што је Народна скупштина Републике Српске усвојила Резоулицију о заштити уставног поретка и војној неутралности, чиме је показао колико држи до одлука највише институције Срп ске.

– Не чуди што је и данас најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО, јер је он био промотер и НАТО пута БиХ и НАТО вјежби са осиромашеним уранијумом. Власт на чијем челу је био од 2001. до 2005. године је учинила све да се БиХ усмјери ка НАТО-у и не знам одакле му данас право да моралише о политикама СНСД-а – каже Додик.

Он је подсјетио да посланици ПДП-а, на чијем је челу био Иванић, нису гласали за Реолуцију о заштити уставног поретка и војној неутралности.

– Због тога не чуди што баш из те партије долази бијели дим у виду такозваног редукованог годишњег националног плана за чланство у НАТО-у, а ево сада и стварног АНП-а који предлаже Иванић. Иванић је политички презадужен човјек и јасно је да је дошло вријеме за враћање дугова – нагласио је Додик.

Иванић је изјавио да треба активирати и послати АНП и ући у сљедећи степен сарадње с НАТО-ом, али при томе јасно рећи да то не значи чланство, те да ће се о чланству одлучивати само ако земље у региону буду чланице НАТО-а.

Он је истакао да, ако је ико гурао НАТО, онда је то СНСД и да су они урадили све кључне одлуке.

 

Архива