Вишковић: Неопходно јединство у кључном моменту за Српску

20.09.2019 Актуелно

 

– Не може нам нико помоћи, ако ми нисмо у стању сами себи да помогнемо – рекао је Вишковић новинарима у Бијељини уочи сутрашњег састанка политичких лидера из Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем.

Вишковић сматра да ће Вучић на састанку пренијети свој став у овом моменту кључном за Републику Српску и апеловати на јединство.

Предсједник Србије Александар Вучић састаће се сутра у Београду са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и представницима парламентарних странака из Републике Српске.

Састанку ће присуствовати и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић.

До састанка долази након што је СДА недавно усвојила декларацију у којој се наводи да је примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана као демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом „република БиХ“, са три нивоа власти – државним, регионалним и локалним. Декларација предвиђа и успостављање „босанског језика“.

Архива