Ковачевић: Очигледно да Црнадак враћа дугове Изетбеговићу

01.09.2019 Актуелно

Ковачевић је нагласио да ће СНСД заштити права Срба и Републике Српске у околностима када политичко Сарајево у потпуности игнорише уставом загарантована права српског народа у БиХ и Репулике Српске као једног од два суверена елемента од којих је састављена БиХ.

– Ми смо рекли да ћемо да покренемо разговор о свим оним надлежностима које су изворним Дејтонским споразумом надлежности Републике Српске, а која су у међувремену међународним насиљем одузета Српској или је под притиском она натјерана да се тих изворних надлежности одрекне. Гледаћемо како да покренемо разговор унутар БиХ да се те надлежности врате Српској – рекао је Ковачевић Срни.

Коментаришући изјаву Црнатка да најаве СНСД-а да ће тражити рушење Оружаних снага БиХ, Управе за индиректно опорезивање, Суда БиХ и других заједничких институција представљају, како каже, „велику лудост и позив на нови рат“, Ковачевић оцјењује да Црнадак сада очигледно враћа дугове лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, који га је изабрао за министра иностраних послова у Савјету министара, иако је долазио из политичке партије која није имала ниједног јединог посланика у парламенту БиХ.

Он је истакао да је Црнадак све ово вријеме ходао широм свијета и говорио само најцрње и најгоре о Републици Српској правдавајући се тиме да не говори лоше о Српској, већ да говори лоше о Милораду Додику и власти у Републици Српској.

– Крајње је вријеме да Црнадак и остали из опозиције схвате да су Милорад Додик и СНСД израз демократске воље грађана Републике Српске, а да су по том истом изразу демократске воље грађана Републике Српске ПДП, Игор Црнадак и сви остали из опозиције само опозиција и да ту своју улогу треба коначно на тај начин да схвате – рекао је Ковачевић.

Архива