Додик: Предсједница Хрватске посегла за најцрњом ревизијом историје

02.09.2019 Актуелно

 

– Сви шефови држава који су се јуче окупили у Пољској знају да је Независна Држава Хрватска била сателит фашистичке Њемачке, те да су у оквиру такве државе почињена највећа звјерства у Другом свјетском рату према Србима, Јеврејима, Ромима и осталим антифашистима – нагласио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Китаровићеве да је хрватски народ, сразмјерно броју становника, највише допринио антифашистичкој борби у Европи, те да је учествовало више од пола милиона Хрвата, Додик је рекао да је у антифашистичкој борби народа некадашње Југославије било и Хрвата, али да то није ни тај број ни обим на који се позива Китаровићева.

– Историјска је чињеница да су управо Срби подигли устанак и били носиоци антифашистичког покрета и у Независној Држави Хрватској. Шта год да је изјавила предсједник Хрватске, то не може да промијени историјску чињеницу да су Срби били један од најстрадалнијих народа на тлу и бивше Југославије и Европе у борби против нацизма и фашизма, те да је та истина добила и међународну верификацију – истакао је Додик.

Архива