Додик позвао НАТО да одбаци одлуке о давању МАП-а БиХ

06.09.2019 Актуелно

 

– Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО-ом. Имамо одређени облик сарадње, ми разумијемо шта је та велика војна интеграција и спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем Србија сарађује по том питању. Прејудицирати чланство је апсолутно нешто што је наметнуто – рекао је Додик новинарима пред почетак састанка са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, предсједником Пословног система Свислајон Родољубом Драшковићем и директором Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем.

Коментаришући позив комесара ЕУ за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханеса Хана члановима Предсједништва БиХ на састанак, Додик је рекао да он не бјежи од разговора, да му није проблем да разговара и каже шта хоће, а шта неће, али да је немогућа димензија у којој се унапријед намеће шта ко треба да прихвати.

– Прво треба изабрати Савјет министара. Ја немам ништа против да се на нови Савјет министара стави документ који ће се звати како год хоће и да Савјет министара о томе одлучује, али да неко унапријед говори шта треба да одлучи тај савјет, то је неко друго питање и то је немогуће – истакао је Додик.

Он је додао да је све то беспотребно и иде на штету БиХ.

Архива