Додик: Полиција спремна да одбрани уставни поредак и безбједност грађана

24.09.2019 Актуелно

Додик је истакао да Република Српска, формирањем Јединице жандармерије Министарства унутрашњих послова , шаље поруку да жели стабилност и мир као приоритет.

– Ово је и порука да смо исто тако спремни да се суочимо са свим изазовима који евентуално дођу са било које стране, као што је угрожавање уставног поретка или безбједности сваког нашег грађанина – рекао је Додик новинарима након свечаног постројавања ове јединице у Залужанима код Бањалуке.

Он је истакао да формирање Јединице жандармерије МУП-а Републике Српске представља опредјељење Српске да ојача способности и увјерење грађана да су безбједни.

Додик је рекао да је данашња промоција Јединице жандармерије један од важних датума у историји МУП-а Републике Српске.

Одговарајући на питање новинара каква је разлика између Жандармерије и резервног састава полиције, чије је формирање пролонгирано, Додик је навео да резервни састав није постројен, али да се од њега није одустало.

„- азмотрићемо и чекаћемо прилику да буде формиран резервни састав полиције Српске јер се показало да је то најбољи начин одбране територије и безбједности Српске – истакао је Додик.

У Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке данас је свечано постројена Јединице жандармерије, чиме је званично представљена нова организациона јединица МУП-а Републике Српске која је формирана ради унапређења безбједности Српске, њених грађана и имовине.

Архива