Додик: НАТО исписао најсрамније странице историје

09.09.2019 Актуелно

 

– Ваздушним операцијама на Републику Српску НАТО се отворено сврстао на једну страну у грађанском рату у БиХ и утицао на коначан исход рата. Осиромашени уранијум, који је у тим операцијама бачен на територију и Српске и Србије, и данас убија нашу дјецу, па се може рећи да НАТО операције и 24 године послије имају погубне ефекте по Републику Српску и њен народ – рекао је Додик Срни поводом 9. септембра – Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској.

У дану када се сјећамо својих пострадалих, рањених и болесних, Додик је изразио саучешће породицама страдалих и солидарност са свима који се и данас боре са најтежим болестима, као посљедицом операције НАТО савеза.

– Ваздушни удари НАТО-а деведесетих година прошлог вијека на Републику Српску оставили су трајан и неизбрисив печат у колективној свијести нашег народа – истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

У Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву данас се обиљежава Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској током којег је убијено 46 војника и више од 50 цивила.

Архива