Свечано отворен Дом културе у Пелагићеву

25.09.2019 Актуелно

Дом културе свечано је отворила предсједница Српске Жељка Цвијановић.

Предсједници Српске уручена је Повеља општине Пелагићево за допринос у изградњи Трга 9. јануар и спомен- комплекса „Васо Пелагић“.

Након што је потпуно изгорјела стара зграда Дома културе 2011.године, почела је изградња новог Дома, и трајала све до ове године. За грађане је ово један од најзначајних објеката.

– За нас, за Мјесну заједницу Ћендићи ће доста значити. Значиће нам јер ћемо сада моћи да имамо доста више активности – рекао је Душан Марјановић из МЗ Ћендићи.

Дом културе површине 230 квадратних метара финасиран је средствима Владе Републике Српске у износу од око 200 хиљада марака. Новца је било довољно да Дом буде урађен намјенски и у складу са потребама мјештана.

– Наравно, да будем искрен, не зарад тога што поред мене стоји предсједница, али без њеног личног, професионалног и иституционалног ауторитета, ми не би били у могућности данас, да ово отварамо – навео је Симо Стакић начелник Пелагићева.

Протеклих неколико година Влада Српске је у развој Пелагићева уложила 20 милиона марака. Саграђени су Трг 9. јануар, спомен- комплекс „Васо Пелагић“, уређени су Пословна зона, Депонија, санација основне школе, и још много мањих инфраструктурних објеката.

– Ове године такође средства која су око 650 хиљада марака, до сада већ потрошена за ову општину односе се на Дом здравља, Породичну медицину, и за све друге ствари онако како су делегиране и од стране општине, и од стране наших мјесних заједница овдје – поручила је предјсенидца Српске Жељка Цвијановић.

Крајем ове и почетком наредне године средствима из кабинета предсједнице Републике и Владе Српске биће рађени обданиште и амбуланта. У реализацији тог пројекта очекује се и помоћ Владе Србије.

Архива