Шпирић: Пут у ћорсокак неминован без формирања власти

18.08.2019 Вијести
Шпирић је подсјетио да је недавна најава Француске, Холандије и Данске да нису за проширење Европске уније потврђена када су се супротставиле започињању преговора о чланству са Сјеверном Макединијом и Албанијом, иако је Европска комисија дала препоруку да се крене у тај процес.
 
Он је оцијенио да Сјеверној Македонији и Албанији проблем није био ни Годишњи национални план за приступање НАТО-у, ни упитник Европске комисије, ни Реформска агенда, али се рампа и за њих спушта.
 
– Каква је то порука нама у БиХ? То нам јасно говори да се окренемо једни другима, поштивању властитих договора и политичких споразума, а посебно изборне воље гласача о чијој се судбини и одлучује – рекао је Шпирић.
 
Он каже да је зато једини начин да се спаси БиХ да се у уторак, 20. августа на сједници Предсједништва БиХ добије кандидат за предсједавајућег Савјета министара и да се крену рјешавати животна питања свих у БиХ.
 
– Уколико и ову шансу испустимо остаћемо таоци јалових политичких амбиција и пропалих квазидипломатских офанзива на шта све вријеме упозоравају српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и СНСД – рекао је Шпирић.

Архива