Мајкић: Годишњи план неће бити упућен у Брисел

08.08.2019 Актуелно

Она је нагласила да то неће бити учињено јер се мора наставити усклађивање ставова и интереса свих нивоа власти, како пише у принципима за формирање власти на нивоу БиХ које су потписали лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић.

– Нигдје не пише да ће АНП бити упућен, што значи да то неће бити урађено – рекла је Мајкићева за Глас Српске.

Према њеним ријечима, настављају се интеграциони процеси у складу са Уставом и законима, усклађујући ставове и интересе свих.

– Српска је ниво власти и познат је њен став о томе. Јесмо за односе са НАТО-ом, јесмо за одржавање свјетског мира и да војници из БиХ буду укључени у то, али у складу са релевантним одлукама – рекла је Мајкићева, која је члан СНСД-а.

Спољну политику, додала је она, води Предсједништво БиХ, а не нека комисија која је формирана као радно тијело Савјета министара.

– Мора бити постигнут консензус у Предсједништву каде је ријеч о одбрани – рекла је Мајкићева и додала да је Српска испоштовала у договору ставове из Резолуције Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности.

Мајкићева каже и да је АНП толико лоше написан да би се морао поново писати.

– То је написала група људи која нема ни тежину да брани то пред НАТО-ом, а камоли да шаље коначан материјал, што је везано за спољне послове, а није ни надлежна за то – нагласила је Мајкићева.

Архива