Ковачевић: Сарадња Кине и Републике Српске свеобухватна и сваким даном све јача

17.07.2019 Актуелно

– Сарадња Кине и Републике Српске је свеобухватна и сваким даном све јача. Кина је у Српској присутна кроз реализацију великих инфраструктурних пројеката као што је изградња аутопутева. Кинеске компаније су учествовале и у изградњи ТЕ „Станари“, у Бањалуци је отворен Конфучијев институт, а ученици у Српској имају могућност да уче Кинески језик. Српска је максимално посвећена овој сарадњи и отворена за долазак свих кинеских инвеститора, које овом приликом и позивам да дођу у нашу земљу – рекао је Ковачевић који учествује на Трећој конференцији у оквиру процеса сарадње Кине и земаља централне и источне Европе „Дијалог портпарола“, која се одржава у Гуејангу, главном граду покрајине Гејџоу.

На овој конференцији, коју је отворио замјеник министра информисања Кине, учествују портпароли свих министарстава и кључних институција Народне Републике Кине, као и портпароли 12 влада и министарстава иностраних послова земаља централне и источне Европе.

Ковачевић, који на конференцији учествује као савјетник Српског члана и предсједништва БиХ, али и као портпарол СНСД, говорио је други на сесији на којој је учествовао, одмах након портпарола министарства одбране Кине, говорећи о теми „Саопштење за јавност у ери дигиталних медија“, гдје је истакао да је ова форма комуникације институција и организација са јавностима мора да се прилагођава савременим медијима и буде све више мултимедијална.

Архива