Ковачевић: Политичка уцјена није шифра за функционисање БиХ

05.07.2019 Актуелно

Ковачевић је нагласио да је став СНСД-а да је крајње вријеме да се изборни побједници и они који носе изборни легитимитет из Републике Српске и Федерације БиХ и из конститутивних народа у БиХ окупе за истим столом и дођу до консензуса.

– Ту мислим на СНСД као изборног побједника у српском народу, ХДЗ као изборног побједника у хрватском народу и СДА који је изборни побједник у бошњачком народу. Они требају сјести за сто и оставити по страни све оно што није дио договора и консензуса и што на било који начин представља нешто што спада у домен политичке уцјене и коначно се договорити и почети да раде оно што су грађани од нас очекивали када су нам на изборима дали повјерење – рекао је Ковачевић Срни.

Према његовим ријечима, крајње је лицемјерно да СДА, као једини фактор који је у причу у вези са формирањем власти на нивоу БиХ укључио политичку уцјену, константно изврће тезе и за политичке уцјене и блокаде покушава да оптужи свакога другог осим самог себе.

– То неће проћи и то је јасно свима у БиХ и међу нашим међународним партнерима – каже Ковачевић.

Он је рекао да они који посљедњих дана говоре о томе да треба покушати направити већину од мањине и на превару коалицију губитника представити као побједнике на тај начин неће преварити СНСД и Милорада Додика.

– Превариће народ и грађане Српске који су им на изборима јасно рекли шта о њима мисле, а то је да они нису њихов избор – истакао је Ковачевић.

Архива