Интервенционизам и санкције нису средство за рјешавање спорова

02.07.2019 Актуелно

Замјеници предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић и Дома народа Никола Шпирић, који у раду Форума учествују на позив предсједника руске Думе, данас су присуствовали расправи на сесији о међународној безбједности и дијалогу законодаваца за мир и стабилност, саопштено је из парламента БиХ.

На сесији је било ријечи о позитивним утицајима парламентараца и парламентаризма у рјешавању конфликата и ратних сукоба широм свијета.

Ширић и Радмановић разговарали су у Москви са замјеником предсједника Државне думе Руске Федерације Ирином Јаровајом о политичкој ситуацији у БиХ и региону и могућностима побољшања међупарламентарне и привредне сарадње двије земље.

Они су током сусрета на маргинама Другог међународног форума о развоју парламентаризма разговарали и о повећању обима трговинске размјене БиХ и Русије.

На Другом међународном форуму о развоју парламентаризма, највећој годишњој конференцији парламентараца у организацији Државне Думе Руске Федерације, учествовали су представници парламената из 132 државе Европе, Азије, Африке, те Сјеверне и Јужне Америке.

Скупу су присуствовали амбасадори 14 међународних парламентарних организација, те око 800 гостију из цијелог свијета, наводи се у саопштењу.

Архива