Додик: Војска неће ићи на границу са Србијом и Црном Гором

02.07.2019 Актуелно

– Добро се зна да је врховни командант Оружаних снага Предсједништво БиХ и ја као предсједавајући Предсједништва нећу дозволити да се границе затварају. Потпуно ми је позната нетрпељивост милитантног /Дениса/ Звиздића према Србији, који би умјесто затварања граница требало да размишља о томе како да се нађе рјешење за проблем доласка миграната у БиХ у дијалогу са Србијом и Црном Гором, а не да се шаље војска на границе – истакао је Додик.

Поручивши да војска неће ићи на границе, Додик је рекао да је Звиздићев превасходни задатак да тражи рјешење како да се усмјере мигранти да иду према Европској унији, што им и јесте жељена дестинација, а не како да се затварају границе према нашим сусједима.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ подсјетио је да Савјет министара у техничком мандату још није доставио Предсједништву БиХ свеобухватан извјештај о миграцијама.

Он је навео да је Савјет министара требало до 19. јуна да достави сређен документ који ће обухватити мјере у вези са мигрантском кризом, међу којима неће бити излажења војске на границу.

– Морамо имати ефективне, а не милитантне мјере које нам предлаже Савјет министара, као помоћно тијело Предсједништва БиХ и очекујем да то учине – нагласио је Додик.

Архива