Додик: Сваком новом брачном пару кредит од 30.000 КМ

18.07.2019 Актуелно

 

– Једна од мјера биће да се сваком новом брачном пару додијели кредит од 30.000 КМ и да им се отпише трећина када им ce роди прво заједничко дијете, ако добију двоје дјеце отписаће им се двије трећине, а ако се у тој породици роди троје дјеце да се кредит у цијелости отпише – рекао је Додик.

Он је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој ће се посланици изјаснити о потврђивању изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика да је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, навео да ће се стимулисати и изградња вртића.

Додик је, реплицирајући током расправе, рекао да је званичан став ПДП-а да ће подржати његову изјаву, те да му посланик ПДП-а Јелена Тривић не може говорити о принципијелности, јер је и сама раније тврдила да неће прихватити мадат, а сада сједи у Народној скупштини.

– Иза онога што ја радим је значајан број капиталних објеката. Одбранио сам суверенитет Републике Српске на многим политичким и економским питањима – нагласио је Додик.

Он је навео да највећим успјехом сматра то што је зауставио да Република Српска буде деградирана са становишта овлаштења.

– Опозиција у Српској на нивоу БиХ од 2014. године формирала је власт са политичким Сарајевом и наштетила субјективитету Српске. Та структура је у Савјету министара и на другим мјестима у заједничким институцијама извршила историјску и националну и републичку издају. Али овај народ се не може преварити, што говори и број гласова на изборима датих тим структурама – рекао је Додик.

Он је навео да је кључно урадити реформу образовања, које је сада непридуктивно, стерилно и не даје квалитет.

– Без те реформе, ово друштво се неће кретати напријед – додао је Додик.

Додик је напоменуо да је за вријеме свог мандата и сарадње са коалиционим партнерима враћен дигнитет Српској и спријечена њена деградација.

– Српску смо уозбиљили, сачували њен институционални капацитет и сада је незаобилазан фактор. Није више упитна, већ је уједињена – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Буџет Републике Српске данас је стабилан, а урађено је много на повећању плата и пензија.

Архива