Додик: Шварц-Шилинг је професионални србофоб и бошњачки лобиста

03.07.2019 Актуелно

На питање Срне да прокоментарише оптужбе које је Шварц-Шилинг изнио на његов рачун, те упитавши „када ће у БиХ доћи до Додиковог опозива“, Додик је рекао да су „високи представници, па тако и Шварц-Шилинг, међународни мешетари који су својим наметањима од БиХ направили каљужу, кршећи Дејтонски споразум, те да зато немају право да моралишу и држе лекције било коме“.

– Поготово то право нема Шварц-Шилинг који је за свог мандата отворено лобирао за бошњачку страну, стављајући на тапет Републику Српску, држећи испразне лекције и кидишући на свеукупне српске интересе – констатовао је Додик.

Он је оцијенио да „инсинуације и оптужбе на штету Републике Српске овог истрошеног међународног мешетара, који ради по наруџби, представљају стереотип одређених међународних кругова“.

– То је далеко од реалности и представља антисрпску пропаганду параноичног политичког паразита Шварц-Шилинга, специјалца за фабриковање интрига, клевета и увреда на рачун српског народа и Републике Српске, чије су године једина препрека да се о њему каже све што заслужује – нагласио је Додик.

Архива