Цвијановићева против политике прегласавања

18.07.2019 Актуелно

Она је на посебној сједници Народне скупштине нагласила да не подржава иницијативе које би требало да угуше било чији важан инфрастурктурни, економски и привредни пројекат, да је при томе није важно да ли је то интерес Хрватске, већ да је ствар принципа да не треба гушити друге пројекте.

– Народна скупштина Српске мора бити коначна инстанца која ће се одредити и подржати српског члана Предсједништва БиХ сваки пут о било ком питању, јер је он прегласан у Предсједништву БиХ, с обзиром на то да смо угрожени сваки пут када смо прегласани – поручила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, стратешки је важно да српски члан Предсједништва, када је прегласан, за сваку одлуку мора добити заштиту у Народној скупштини.

– Увијек жалим када политичке партије у Републици Српској не разумију снагу механизама уставне заштите коју Српска има у својим рукама, као што је овај према којем свако прегласавање српског члана у Предсједништву БиХ ми можемо у Народној скупштини да поништимо – нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да не треба посматрати да ли се овдје ради о хрватском интересу, већ како је БиХ много пута доказала своју неспособност да буде добра према својим грађанима и према својим комшијама и да гради добре односе.

– БиХ је још једно размажено дериште која је навикла да је сви тетоше и која не може показати капацитете нормалне државе и у којој све може постати проблем, као што је био је и мост Братољуб – навела је Цвијановићева.

Она је додала да је проблематичан и термин када се оспорава градња моста, која је почела, обезбијеђен је инвеститор, а иза тог пројекта стоји ЕУ.

Цвијановићева је рекла да је за њу стратешки интерес Српске свака ствар која значи напредак у Републици Српској, као што је мост у Градишци, сваки нови вртић, пут.

Архива