Вишковић – Петричек: Европске интеграције у складу са Уставом Српске и уређењем БиХ

11.06.2019 Актуелно
Током састанка у Источном Сарајеву, Вишковић је изнио став оо питању недавно објављеног мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, те истакао да у садржају документа има непотпуних информација и да су неке области обрађене на нестручан начин, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.
 
На састанку је разговарано о актуелним политичким, економским темама, с освртом на процес европских интеграција у БиХ.
 
Саговорници су размијенили мишљење у вези са мигрантском кризом, те је истакнуто да је Чешка изразила спремност да пружи подршку у превазилажењу овог проблема у БиХ, наводи се у саопштењу.
 
Заједнички је оцијењено да је успостављање економске и привредне сарадње међу приоритетима и добар предуслов за међусобно разумијевање и уважавање.
 
Вишковић је захвалио за подршку коју је пружила Амбасада Чешке у БиХ на успостављању сарадње између Републике Српске и Храдец Кралове области, што је уоквирено и потписаним меморандумом о сарадњи, додаје се у саопштењу.
 
Састанку су присуствовали и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.
 

Архива