Додик примио америчке студенте; Ситуација у Српској, БиХ и региону у центру дискусије

03.06.2019 Актуелно

Студенти Клемсон универзитета политичких наука из Јужне Каролине, њих 14-оро, већ другу годину у оквиру студентског путовања, посјећују Републику Српску.

И раније су били заинтересовани за српску историју, прилике и развој ових простора. Примио их је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Он је врло елоквентно објаснио ставове Републике Српске и ситуацију у региону и у БиХ – каже Владимир Матић, професор Клемсон универзитета у Јужној Каролини.

Након обраћања, Додик је одговарао на њихова питања, а они су показали завидно познавање прилика на Балкану.

– Почаствована сам што сам овдје у присуству званичника, посебно што ми је данас рођендан. Хвала вам. Било је невјероватно добити лично увјерење и боље разумијевање информација – рекла је Ешли Белеми, студент Клемсон Универзитета у Јужној Каролини.

Кендал Офер, такође студент Универзитета у Јужној Каролини навео је да му је била велика част да му се укаже прилика да чује, како каже, из прве руке све о Српској и БиХ, о којима је много научио из предавања и материјала.

Амерички студенти на Факултету политичких наука у Београду слушали су и полагали пет предмета, који су им по повратку у САД, били признати.

Између осталог учили су о српској култури и историји, а похађали су и курс српског језика.

Архива