77 година од Битке на Козари – eпопеја страдања, муке и патње

30.06.2019 Актуелно

На централно спомен-обиљежје на Мраковици положени су вијенци.

Вијенце су положили српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и министри у Влади Републике Српске .

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је рекла да је Козара најбољи примјер како може да се побиједи смрти.

Цвијановићева је указала на опредијељеност да се гради Република Српска, те подсјетила како је било много грешака у прошлости, те да сматра да је обавеза их исправљати.

– Увијек сам вјеровала у Републику Српску. Република Српска је једина гаранција наше будућности. Зато и јесте обавеза да је радимо, градимо и развијамо – истакла је Цвијановићева.

– Козара не припада само нама, људима са Козаре, него и баштини цјелокупног српског народа – рекао је Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ. Обраћајући се присутнима на Козари истакао је да је државна политика тадашње Хрватске била да се Срби убију, да нестану и додао да је обавеза свих нас да заједно обиљежавамо важне догађаје.

– Да нема Српске не би било ни обиљежавања на Козари – поручио је Додик.

Додик је истакао да је Козара епопеја страдања, муке и патње свих оних који су положили своје животе за слободу али исто тако и понос за будућа покољења и генерације.

Архива