Ковачевић: Не увлачити СНСД у међусобне ратове у СДС-у

21.05.2019 Актуелно

 „Мислим да они сада на овај начин воде своје међусобне и унутарстраначке ратове и позивамо их да нас у то не увлаче“, поручио је Kовачевић.

Он је за портал „Српскаинфо“ нагласио да је на протеклим састанцима лидера странака СНСД-а, СДС-а и ПДП-а било говора о новим састанцима представника ових партија и из СНСД-а су тада изразили спремност да буду дио тих састанака.

Kоментаришући јучерашњу Додикову изјаву да ће се СНСД одазвати на раније најављене позиве представника СДС-а и ПДП-а за састанак, Kовачевић је појаснио да је предсједник СНСД-а састанак са ПДП-ом и СДС-ом поменуо одговарајући на новинарско питање које се односило на њихове раније састанке.

„На прошлој конференцији за новинаре одржаној након састанка представника ове три странке било је говора о новим састанцима и тада смо изразили спремност да будемо дио тих састанака и у просторијама СДС и ПДП. Ми и даље стојиимо при томе“, навео је Kовачевић.

Он је истакао да СНСД поштује, цијени и уважава све оне који представљају грађане Републике Српске, а СДС и ПДП представљају дио грађана Српске.

Kовачевић каже да СНСД из тог разлога жели да чује и мишљење представника ове двије странке, иако се најчешће са њима не слаже.

„У том смислу када буде спремности за разговор ми смо увијек ту да разговарамо и ту се наш став неће промјенити“, рекао је Kовачевић.

Реагујући на данашње саопштење СДС-а у којем Говедарица помиње „црне листе“ СНСД-а, Kовачевић је истакао да лидер СДС-а не треба тога да се плаши.

„Говедарица нема никакве потребе да се брине јер он није непријатељ СНСД-а. Напротив, он је неко ко итекако користи СНСД и ако се нас пита Говедарица треба дуго да остане такозвани лидер опозиције јер је то начин да заувијек остану опозиција“, поручио је Kовачевић.

Он је још једном демантовао постојање „црних листи“, наводећи да се СНСД никада није бавио таквим стварима нити ће се бавити.

Архива