Додик: Вјерујем да су оптужбе против Тегелтије лажне

22.05.2019 Актуелно

 

Према његовим ријечима, Тегелтија је ушао у ВСТС БиХ са високом амбицијом да тамо покуша да уведе ред и, као и сви који долазе са том амбицијом, завршава на овај начин – лажним оптужбама.

„Да ли је логично и нормално да неко ко је накачен на неку обавјештајну причу стално износи нешто и стално се прогањају људи на бази тих пријава? То је неприхватљиво. Имају органи који треба да се баве тиме и нек се баве“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву на питање да прокоментарише оптужбе против Тегелтије изнесене на порталу „Журнал“.

Он је поновио да је против постојања оваквог Високог судског и тужилачког савјета БиХ, јер је вансуставан.

„Не може једна група људи да формира и именује све судије и тужиоце у БиХ, то напросто нигдје у свијету није тако. Они могу да проведу процедуре и изаберу рецимо двојицу или тројицу које ће именовати парламент или неко други, а ово је накарадно. Ја то говорим зато што хоћу да то буде у реду, хоћу да судије и тужиоци имају одговорност, а не да буду спекулативни као до сада“, рекао је Додик.

Додик је истакао да су највеће урушавање правосудног система урадиле судије и тужиоци политичким пресудама, односно политичким прогонима који су се дешавали у БиХ.

Архива