Додик на састанку у Тирани: Нисмо испунили дио договора

08.05.2019 Актуелно

 

Домаћини дводневног скупа су предсједници Хрватске и Словеније Колиндa Грабар Китаровић и Борут Пахор заједно са албанским предсједником.

Додик је рекао да је веома добро да се овај самит одржава у континуитету и да је већ дао озбиљне резултате. Како је рекао, Албанија и БиХ немају отворених питања, али постоји потреба за економском сарадњом.

Чланови Предсједништва БиХ ће се срести и са с посебним гостом овог састанка високом представницом ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федериком Могерини.

– Чињеница је да је колективно Предсједништво БиХ било у Бриселу, да смо тамо имали одређене договоре. Нажалост, не могу да кажем да смо то испунили. Једна широка, отворена могућност ЕУ да до краја маја да мишљење за БиХ везано за њено даље придруживање ЕУ угрожено је чињеницом да нисмо испунили дио договора који смо имали са руководством ЕУ, а прије свега односи се на само формирање власти – рекао је Додик.

Додик је прокоментарисао и најаву протеста покрета „Самоопредјељење“ те иницијативу да се непожељним особама прогласе предсједник Србије Александар Вучић и он рекавши – Људи имају право да протестују, а ја сам овдје као што видите.

Архива