Вишковић: Ко желио рат, имао га у својој кући

28.02.2019 Актуелно

 

„Онај ко мисли да може нешто постићи ратом, тај се грдно вара. Ако такви постоје на Балкану, онда их позивам да посјете можда неке установе и потраже помоћ јер, напросто, народима који овђе живе рата је било и превише“, рекао је Вишковић на конференцији за новинаре са премијером Србије Аном Брнабић у Београду послије заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске.

Он је, одговарајући на питање новинара поводом интервјуа „Руској газети“, рекао да није тачно да је рекао да је Балкан потенцијално буре барута, објаснивши да је та формулација била садржана у питању тог листа.

Вишковић је истакао да је у интервјуу изговорио реченицу – „ко жели рат дабогда га имао у својој кући“, али да се не смије занемарити да на овом простору постоје људи који прижељкују или својим радњама призивају силе које би могле на неки начин да се сврстају на једну или другу страну.

Премијер Српске истакао је да многи мисле да своја отворена питање једино могу тако ријешавати, али да је он апсолутно против такве идеје.

„Поново кажем, ко желио рат нека га има у кући, па нек види како је живјети у таквим околностима“, рекао је Вишковић.

Архива