Додик: Подржаћу забрану протеста у Бањалуци, мислим да је oво превршило сваку мјеру

31.12.2018 Актуелно
 „Ово нема никакве везе са истином и правдом, она се тражи на другом мјесту, а не на овај начин како покушавају да ураде господин Давор Драгичевић и његови наводни сљедбеници“, рекао је Додик. 
 
Он је додао да Бањалука мора да се врати нормалном ритму и да позива све Бањалучане да дигну глас против понашања које је вечерас виђено. 
 
„Kао и увијек и сада сам уз грађане Бањалуке, оне дивне људе који желе да њихов град буде миран и стабилан, уз градоначелника Игора Радојичића и његове напоре да од Бањалуке направи регионални центар у празничним данима“, нагласио је Додик. 
 
Он је оштро осудио покушај вандализма и злоупотребе скупа у организацији групе „Правда за Давида“ који насиљем покушавају да ометају све друге грађане у њиховим жељама да на најбољи могући начин проведу ове празничне дане. 
 
„Нико није ометао скуп у организацији групе “Правда за Давида“ на Тргу Kрајине и неприхватљива је злоупотреба тог скупа и што се кренуло даље са Трга. Одобрење је било само за одржавање скупа на Тргу, а прекорачено је и вријеме које је дато. Они су сами навели да је то до 20.00 часова. У њиховом захтјеву за одобрење скупа је наведено да им је потребно вријеме за одржавање скупа од 18.00 до 20.00 часова“, истакао је Додик. 
 
Kоментаришући прекид концерта Хариса Џиновића на паркингу код „Kраша“, Додик је истакао да су грађани нажалост спријечени да чују реномирану звијезду. 
 
„Харис Џиновић је доласком показао колико поштује Бањалуку и људе у Бањалуци. Сви они који су чинили насиље на другом мјесту, тамо гдје је требало да буде одржан концерт морају бити препознати и приведени закону“, рекао је Додик за АТВ. 
 
Он је нагласио да државни органи треба да раде свој посао, те осудио сваку политизацију и учешће политичара, прије свега из ПДП-а. 
 
„То су људи који покушавају да свој пораз и дебакл на изборима на неки начин санирају злоупотребом и Народне скупштине, што смо виђели и на засједањима гдје су упорно настојали да омаловаже Скупштину, а ево на овај начин и имиџ Бањалуке на најгори могући начин. Подржаћу свако законито поступање свих органа – полиције и свих других државних органа. Они који су учинили прекршаје, прије свега, организатори, морају да одговарају зато што нису на адекватан начин организовали и провели тај скуп“, истакао је Додик. 

Архива