Срби поносни на моћне оружане снаге Србије

10.11.2018 Актуелно

Додик, који је присуствовао једном дијелу војне вјежбе „Век победника“ на Пештеру, пожелио је у обраћању да на овом простору трајно влада мир. 

Он је честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу, начелнику Генералштаба Милану Мојсиловићу, официрима и војницима и Влади Србије на изанредној вјежби. 

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је пресрећан оним што је данас видио на показаним војним вјежбама Војске Србије, те указао да се ради на унапређењу војске да свако размишља какав би одговор био у случају евентуалног напада на Србију. 

„Ово радимо да бисмо могли да сачувамо слободу и независност земље и да имамо мир“, рекао је Вучић. 

Он је најавио да у првој половини идуће године стиже још оружја за Војску Србије. 

Вучић је истакао да су данас изведена захтјевна бојевна гађања, да није било никаквих несрећа, те да су припадници Војске Србије обавили посао на изванредан начин. 

Војној вјежби на Пештеру присуствовале су премијери Србије Ана Брнабић и Републике Српске Жељка Цвијановић, те министри у Влади Србије. 

У Србији се данас одржава велика војна вјежба са бојевим гађањем под називом „Век победника 1918-2018“, којом се обиљежава 100 година од побједе у Првом свјетском рату. 

Ријеч је о једној од највећих војних вјежби у региону у којој учествује око 8.000 припадника Војске Србије са око 645 борбених система и ваздухоплова. 

Вјежба се одржава истовремено на десет локација у Србији, на којима се уз садејство са ваздушним снагама, изводе планске, вјежбовне и борбене активности уз учешће 100 тенкова, 100 борбених возила, 100 артиљеријских и земаљских и противваздухопловних ракетних система. /

Архива