Koнципираћeмo будући систем власти у функцији снаге Српске

14.09.2018 Актуелно

 

Додик је на предизборном скупу ДНС-а у бањалучком насељу Карановац рекао да је сасвим природно да су заједнички кандидати ових партија предложени за ове изборе. 

„Са људима, попут /носиоца листе ДНС-а за Народну скупштине Републике Српске из Изборне јединице три Недељка/ Чубриловића имамо искрену и добру сарадњу, која никада није била у конфликту и која обећава да ћемо управо због тога, носећи различите политичке идеје, конципирати будући систем власти“, поручио је Додик. 

Он је додао да му је зато драго што је на скупу ДНС-а у Карановцу, гдје жели да са њиховим члановима и симпатизерима подијели вриједности заједничког успјеха и побједе. 

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је сигурна да ће ова стабилна коалиција остварити убједљиву побједу и да је на добром путу, с обзиром на побједничку атмосферу која влада на терену. 

„Задовољство ми је сваки пут када присуствујем скуповима наших коалиционих партнера. Увијек шаљемо исту поруку – желимо стабилну и јаку Републику Српску, да сами одлучујемо о својој судбини и радимо на ономе што је интерес наших грађана. То значи повећавати плате, пензије, штитити наше уставне надлежности, не дати никоме да у наше име говори и одлучује“, поручила је Цвијановићева. 

Носилац листе ДНС-а за Народну скупштине Републике Српске из Изборне јединице три Недељко Чубриловић рекао је да је ДНС до сада у Карановцу имао релативно добру подршку, те да на октобарским изборима очекује још снажнију подршку овог дијела Бањалуке. 

„Наши принципи су јасни за ове парламентарне изборе. ДНС ће и даље остати на принципима да чува интересе Републике Српске не преносећи надлежности на ниво БиХ и да води помирљиву политику – компромиса, мира и споразума“, истакао је Чубриловић. 

Архива