Додик: Шпирић није хтио да подржи антисрпски рад ОБА БиХ

11.09.2018 Актуелно

 

„Шпирић није хтио да буде дио Комисије која је требало да легализује прислушкивање функционера Републике Српске и Србије. Ради тога му је напакована оваква врста приче и другог објашњења нема“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци поводом информација да су САД увеле санкције посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу.

Додик је истакао да је увођење санкција Шпирићу понижавајуће за САД.

„Позивам Шпирића да уздигне чело и сигурно је да не прихватамо неистине. Ово је цинизам који је неподношљив, јер његову супругу знам и ако у њој могу да нађу неко зло, онда су САД изгубиле сваку вриједност“, додао је Додик.

Он сматра да су санкције Шпирићу класични политички обрачун.

„Одлазећи амбасадор САД у БиХ Морин Кормак пакује кофере и гледа какво ће још зло начинити. Отићи ће и она, а ми ћемо овдје остати да бранимо и радимо за Републику Српску. Кормакова је срамотна појава за САД, које су послале лузера за амбасадора који је осрамотио своју земљу“, каже Додик.

Он тврди да Кормакова ради у интересу муслимана у БиХ, а против осталих народа.

„Овако је и било када су ми увођење санакције. Два дана пред инаугурацију Доналда Трампа, на коју сам позван од његових људи, смо ушли у овакву врсту приче. У америчком Министарству финансија и данас сједе људи из времена Била Клинтона и то се користи да се каже да је нешто моћна“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, овакво понашање смањује осјећај снаге САД.

„Овдје не треба снага, него да будете безобразни као што је Кормакова. Шта зна државни секретар САД ко је Шпирић. У сваком случају, овдје се тражи тема за опозицију. Видјећете данас ове из СДС-а, који ће говорити о поштењу, а сви знају да имају корупционашких афера из прошлости“, навео је Додик.

Он је подсјетио да је Младен Иванић једини од политичара пресуђен за корупцију.

„Он је осуђен на годину и по затвора. Тада је мени, Славку Митровићу и свом адвокату рекао да му је понуђено да напусти Владу Републике Српске у којој је био са СНСД-ом да му казна буде укинута. Рекао сам му да то уради и да се за пет дана врати у Владу, што никада није учинио“, подсјетио је Додик.

Додик је напоменуо да против њега и Шпирића нема нити једне оптужнице, ни кривичног поступка.

„Сада је Иванић добар, а Шпирић не ваља, што је невјероватно. Нажалост, то су ти критеријуми“, закључио је Додик.

Архива