Додик: Хитно одговорити ко је знао и учествовао у скандалу са Прилепином

25.08.2018 Актуелно

„Није могуће да је у доношењу одлуке о забрани уласка једној особи учествовао само један човјек, па био то и шеф Обавјештајно-безбједносне агенције Мехмед Османагић. Није могуће да је ОБА, без знања више министарства у Савјету министара БиХ, сама ушла у ову авантуру“, рекао је Додик.

Он подсјећа јавност у Републици Српској да у свим заједничким институцијама или организацијама сједе и српски представници из СДС-а и ПДП-а, и да ни бошњачки, ни хрватски кадар у тим институцијама ништа не могу да ураде, а да они не знају за то.

„Уколико су знали, а нису могли да спријече, требало је да јавно изађу и то саопште“, истакао је предсједник Српске.

Нагласивши да се српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић стално хвали да „није човјек конфликта“, Додик је упитао како је могуће да Иванић својим чињењем или нечињењем произведе највећи конфликт у свом мандату и то са провјереним пријатељем Републике Српске какав је Руска Федерација.

Предсједник Српске истиче да се грдно варају сви они који мисле да је ово мали инцидент и да ће једна свјетска сила каква је Русија ово прихватити тек тако.

Додик указује да не изненађује тишина међу бошњачким и хрватским политичким елитама, али да је страшно да у протекла два дана нико од представника српског народа у заједничким институцијама није понудио ниједан одговор на питање како се догодило да се на граници БиХ заустави пријатељ Републике Српске, уз образложење да је безбједносна пријетња за БиХ.

„Како се све одвија у БиХ, остаје ми закључак да је било боље да Прилепин није имао никакав пасош и да није нормално, као сав цивилизован свијет дошао на границу. Видимо да хиљаде људи из бројних арапских земаља у БиХ улазе и без пасоша и мимо границе“, истакао је Додик.

Архива