Додику и Цвијановићевој признања за допринос јачању система заштите

25.04.2018 Актуелно

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед рекао је да су предсједник Републике и Влада Српске дали значајан печат у раду спасилачких служби и изразио очекивање да ће убудуће и јаче подржавати рад Цивилне заштите.

Предсједник Републике Српске рекао је да је веома важно да Српска има јаку Цивилну заштиту, способну и спремну да у сваком тренутку помогне угроженом становништву.

„Република Српска има све организације за заштиту становништва, а Цивилна заштита је један од најважнијих сегмената који грађанима пружа осјећај сигурности“, истакао је Додик.

Он је захвалио за признање и општини Фоча за домаћински пријем, те истакао да је ова локална заједница, са два факултета, стратешко мјесто за Српску.

Захвалнице Републичке управе цивилне заштите уручене су, између осталих, министру индустрије, енергетике и рударства Петру Ђокићу, Амбасади Француске, директору Полиције Српске Дарку Ћулуму, Сектору за ванредне ситуације Србије, начелнику општине Фоча Радисаву Машићу, шефу Тима за откривање експлозива при Цивилној заштити Игору Шумару.

Иста признања /захвалнице за помоћ раду Цивилне заштите/ биће накнадно уручена предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу, Амбасади Чешке, представницима УНДП-а, Сектора за цивилну заштиту из Словеније.

Архива