Додик: Правни факултет једна од најважнијих високошколских установа у Српској

06.02.2018 Актуелно

Додик је изразио увјерење да ће са рејтингом који има Правни факултет, али и Универзитет у Бањалуци у цјелини, и убудуће привлачити младе људе. 

„Чињеница да овај факултет постоји 43 године говори о томе да су многе генерације које су овдје школоване данас важни људи у друштвеном, политичком, правном и привредном систему Републике Српске“, рекао је Додик, који је присуствовао свечаности поводом 43 године постојања Правног факултета. 

Он је додао да данас није само важан дан за Правни факултет у Бањалуци, већ и за друштво у цјелини, те честитао годишњицу овој високообразовној установи и захвалио на преданом раду и истрајности. 

„Република Српска стратешки развија универзитете у Бањалуци и Источном Сарајеву и подржава развој приватног сектора у области високог образовања, иако нисмо задовољни у том погледу, јер је увођење приватног сектора довело до смањења нивоа знања“, рекао је Додик новинарима. 

Предсједник Српске је оцијенио да има и „перфектиних приватних универзитета“. 

„Мораћемо на том плану нешто да учинимо, ако желимо да очувамо дигнитет високог образовања“, рекао је Додик. 

Декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци Жељко Мирјанић рекао да је Правни факултет једна од најважнијих високошколских установа у Српској и чије генерације студената креирају правни живот учествујући у раду институција, разних удружења, организација и привредних друштава. 

„Поносни смо на наше студенте, а мислимо и да Република Српска и сви грађани могу бити поносни на овај факултет“, рекао је Мирјанић новинарима. 

Он подсјетио да ће данас бити промовисана нова генерација дипломираних студената који се уводе у академску заједницу. 

Мирјанић је нагласио да су обавезе чланова академске заједнице да бране најважније правне и друштвене вриједности. 

Правни факултет Универзитета у Бањалуци данас је у оквиру свечаности обиљежавања 43 године постојања и успјешног рада промовисао 127 дипломираних правника и два магистра. 

Свечаности су присуствовали и помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић, правни стручњаци и бројни гости из јавног, друштвеног и научног живота Републике Српске.

Архива