Требиње ће у центру града добити улицу 9. јануара

08.01.2018 Актуелно
Петровић је рекао новинарима да ће бити преименована Улица Степе Степановића, у којој је, како је навео, највише институција Републике Српске, у којој се налазе факултети, Студентски центар, „Електропривреда“, те у којој ће бити грађена и палата правде. 
 
Петровић очекује да ће овај приједлог бити усвојен на јануарском засједању градске Скупштине. 
 
Петровић, који је данас поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике организовао пријем за друштвено-политичке раднике, поручио је да Требиње заузима све снажније мјесто у Српској, да постаје лидер у региону и да то заслужује због историје, али и доприноса стварању и очувању Српске. 
 
Он је подсјетио на многобројне пројекте који су реализовани, те на оне који ће тек бити, истичући да је Требиње опредијељено да на прво мјесто стави породицу, као основну ћелију друштва. 
 
„Имамо 16 програма који доприносе развоју и стабилности породице“, рекао је Петровић и нагласио да Градска управа велику пажњу посвећује и незапосленим лицима и да ће омогућити да све високообразоване особе добију могућност обављања приправничког стажа у реалном сектору и волонтерског стажа у државном сектору. 
 
Он каже да ће те обавезе град у наредне двије године коштати око милион КМ, подсјећајући да је до сада издвојено 250.000 КМ за обављање приправничког стажа првих 30 особа. 
 
Петровић је најавио да ће Градска управа у сарадњи са Борачком организацијом сутра организовати свечани дефиле возила улицама града, ватромет и забавно-музички програм у центру града. 

Архива