Веома успјешна година са аспекта социјалног дијалога

23.12.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је нагласила да још има оних који су незадовољни, али да је Влада радила на комуникацији и успјела да испоштује многе захтјеве, те да ће на томе радити и убудуће.

Она је изразила задовољство због успјешне сарадње коју је Влада остварила са социјалним партнерима, а који су резултирали усвајањем важних докумената, попут буџета и програма економских реформи.

„Ово је врло успјешна година зато што је постојао социјални дијалог који се није одвијао само на нивоу Економско-социјалног савјета“, рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да Република Српска иде узлазном путањом и да је направљена добра основа за даљи успјешан рад.

Премијер Српске каже да не очекује никакве политичке промјене у наредној години, да институције Српске функционишу и да постоји стабилна већина.

„Оно што је трауматично за нас у институцијама Српске јесте да буду блокиране неке ствари које не можете реализовати овдје до краја јер зависе од нивоа БиХ. Надам се да таквих ствари неће бити у наредној години која је сама по себи изазовна, јер је изборна“, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је додала да трговине националним интересима увијек има у политици, али да су институције Републике Српске успјеле да одрже оно што је интерес Српске и на политичком и на економском плану.

Према њеним ријечима, на политичком плану институције Српске нису одступале од својих ставова, нити су прихватале одређене ствари које урушавају позицију коју Српска има.

„Знамо да Српска има пуно право да одлучује о стварима које јој је Устав повјерио као надлежност. Не мислим да су људи који раде на нивоу БиХ, и нажалост долазе из Српске, одрадили свој дио посла. Они су више водили кампању против власти овдје, и на тај начин доводећи у врло проблематичну ситуацију институције и грађане Српске“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Република Српска успјела и да ће наставити да остварује добре резултате и на економском плану упркос разним блокадама, изазовима, проблемима, системским проблемима који постоје још од краја рата, те елементарним непогодама.

Архива