Делегација СНСД-а у Кини: Одлични односи са Комунистичком партијом

03.12.2017 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић се у оквиру главног програма обратио учесницима овог Форума и нагласио да су односи између СНСД-а и Комунистичке партије Кине одлични, али и нагласио значај присуства Кине у Српској.

Склоност Кине да, иако је велика, слуша, пита и уважава мање и што је још битније, не понаша се према њима као да су мањи је фасцинантна и, сигуран сам, значајно доприноси стварању амбијента за још већим кинеским присуством широм свијета, па и у Републици Српској – рекао је Видаковић обраћајући се учесницима Форума.

Он је овом нагласио и да су резултати сарадње Српске и Кине конкретни, а да су доказ томе бројни инфраструктурни пројекти, како они који се већ реализују, тако и они који ће ускоро почети са реализацијом.

Делегација СНСД-а борави у посјети Кини на позив Комунистичке партије Кине и раније су присуствовали конференцији „Дијалог Комунистичке партије Кине са политичким партијама свијета“ коју је отворио кинески предсједник Си Ђинпин, а која је окончана прихватањем Пекиншке иницијативе.

Архива