Порука књиге „Побједа Српске“ – без државе нема ни слободе

30.11.2017 Актуелно

 

Уредник и рецензент књиге Милан Љепојевић рекао је новинарима да књига има два наслова – „Побједа Српске“ и „Срцем за Српску“, и садржи говоре предсједника СНСД-а Милорада Додика из предизборне кампање 2016. године.

„Основна порука ове књиге је да без државе нема ни слободе, а основна одредница је да се у начину одбране Републике Српске предсједник Додик руководи, не својим противницима, већ вриједностима које брани, а то су Република Српска, српски народ и грађани Српске, наш начин живота, наше славе и наше вриједности“, закључио је Љепојевић.

Рецензент књиге Франц Сошња истакао је да је вриједност књиге „Побједа Српске“ у томе што предсједник Додик у кампањи говори о стварима које сада дешавају, односно има способност да предвиђа политичке догађаје.

Потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Огњен Жмирић навео је да књига „Побједа Српске“ садржи и говоре предсједника Додика са три предизборна скупа на подручју општине Градишке, током кампање за посљедње локалне изборе.

Жмирић је нагласио да књига говори и о томе да је 2016. године било јако важно остварити изборну побједу, не само због Савеза независних социјалдемократа, него и због Републике Српске.

„Неки људи тада нису вјеровали у оно што говори предсједник Додик, али све што је говорио остварило се након избора и јасно показало однос власти у Бањалуци и Сарајеву“, навео је Жмирић.

Он је додао да је Додик тада говорио и о томе како ће се Савез за промјене понашати на власти у Сарајеву.

„Неки у то нису вјеровали, али послије избора се доста тога показало и рефлектовало на одређене политичке субјекте, који су након показивања своје политике доживјели енормно осипање“, додао је Жмирић.

Промоцију књиге „Побједа Српске“ у Градишци организовала је Општинска организације СНСД-а.

Архива